"Vi elsker tal og regnskab, så det behøver du ikke!"

Adresse

Magnesmindevej 8
9800 Hjørring

Åbningstider

Mandag - Fredag
8:00 - 16.00

Regnskab og bogholderi

Der er en væsentlig forskel mellem bogføring og regnskab for virksomheder. Mens alle virksomheder er pålagt at bogføre, er det ikke alle, der nødvendigvis skal aflægge et formelt regnskab. Det er afgørende at forstå forskellen og sikre, at begge processer udføres korrekt.

Afhængigt af din virksomhedstype og regnskabsklasse afgøres behovet for at aflægge et formelt årsregnskab. For eksempel, hvis du driver en personligt ejet virksomhed som en enkeltmandsvirksomhed eller PMV, der afgør din beskatningsform, om du skal udarbejde et formelt årsregnskab. Har du derimod en anden virksomhedstype som et ApS, pålægges du at udarbejde et formelt årsregnskab.

Hvis du er i tvivl om, din virksomhed skal aflægge regnskab, så kontakt os her:

Regnskab for virksomheder

Regnskab

Regnskab er en omfattende rapport, normalt for årlig brug, men det kan også være relevant på kvartals- eller månedsbasis. Udover at indeholde økonomiske oplysninger, anvendes regnskabet ofte af alle virksomhedens interessenter, herunder banken, investorer og offentlige myndigheder.

Bogholderi og bogføring

Bogholderi og bogføring

Bogføring indebærer en systematisk registrering af alle økonomiske transaktioner, herunder bilag, fakturaer og pengestrømme. Denne praksis danner grundlag for nøjagtig opgørelse af det regnskabsmæssige resultat ved afslutningen af regnskabsåret.

I Danmark er alle erhvervsdrivende virksomheder forpligtet til at overholde bogføringsloven, hvilket indebærer rettidig bogføring og registrering af økonomiske transaktioner. Korrekt bogføring afspejler nøjagtigt alle transaktioner i din virksomhed.

Uanset om du foretager bogføringen selv eller vælger at have en bogholder, der tager sig af det for dig, er valget dit.  At håndtere virksomhedens bogføring selv kan være tidskrævende, især hvis det ikke er din kernekompetence.

Hvis du ønsker professionel hjælp til din bogføring, kan du benytte dig af assistance fra både en bogholder og en revisor. Forskellen mellem de to ligger ofte i pris og kompetencer. En bogholder fokuserer typisk kun på bogføring, mens en revisor også kan hjælpe med regnskab, budgetter og mere. Det er vigtigt at huske, at den billigste bogføring ikke altid er den bedste løsning.

©  2023 - AbramhamsenRevision.dk er præsenteret af Nocable.dk